Tot 2020 gaan jaarlijks meer dan 70 duizend technici met pensioen. We leiden nu te weinig ‘vervangers’ op. Landelijk zijn zo’n 30 duizend extra technici nodig!

Ook in de Stedendriehoek gaan de komende jaren veel oudere technici met pensioen. Te weinig jongeren kiezen een technische opleiding en teveel jongeren (38 procent!) die wel een technische studie deden, gaan daarna niet in de techniek aan het werk. Dan kent onze regio ook nog eens een relatief hoog percentage technische bedrijven waardoor de behoefte aan technisch geschoolde medewerkers relatief groot is.

 

Alle reden om er alles aan te doen om techniek te promoten! Platform Techniek Stedendriehoek brengt daarom kinderen, jongeren en hun ouders op verschillende momenten en op diverse manieren in contact met de mogelijkheden die techniek biedt. Door ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren op z’n minst een indruk hebben van wat een technisch beroep kan bieden, wegen zij ‘techniek’ hopelijk serieus mee als zij voor hun opleiding- en beroepskeuze staan.